Stressrelaterad ohälsa har blivit vår nya folksjukdom. Tillsammans med sömnsvårigheter, nedstämdhet och andra former av psykisk ohälsa slår stressrelaterade besvär idag hårt mot många människor. Stressen är kostsam på många sätt. Vi på Papilly vill ändra på detta genom att ta ett helhetsgrepp i kampen mot stress och psykisk ohälsa. Vår lösning är både banbrytande och effektiv. Med vetenskapliga metoder och avancerade digitala lösningar kan vi hjälpa människor, organisationer och samhälle att fungera bättre.

Först ut bland våra interaktiva tjänster är Stressprogrammet, framtaget för att förebygga och motverka stress, både på och utanför arbetet. Programmet har utvecklats av svenska forskare och experter från Karolinska Institutet och Stressforskningsinstitutet i samarbete med flera av världens ledande stressforskare.

En helt ny lösning på en av vår tids största utmaningar

Grunden bygger på flera års svensk och internationell forskning. Med stöd i forskning och klinisk erfarenhet har våra experter valt ut de övningar och verktyg som man vet är effektiva och leder till resultat.

Papillys interaktiva program är framtagna för att aktivera användaren och på så sätt skapa förutsättningar till verklig och bestående förändring. Med evidensbaserade och kraftfulla metoder som utgångspunkt har vi utvecklat en avancerad, men samtidigt lättanvänd, digital lösning som hjälper användaren att själv genomföra förändringar. Stressprogrammet kommer att följas av program som riktar in sig på andra vanliga besvär såsom sömnsvårigheter, nedstämdhet, missbruk och ångest.

 • Hur uppkom idéen bakom Papilly?

  Hur uppstod Papilly?

  ulf-soderberg

  Ulf Söderberg är grundare till det som idag är Papilly. Ulf har en bakgrund som serieentreprenör med ett flertal framgångsrika företag bakom sig. Han har själv upplevt de negativa konsekvenserna av stress samt på nära håll sett vänner ”gå in i väggen”.

  Hej Ulf Söderberg, berätta om idén bakom Papilly

  ”Jag tror inte det undgått någon att stress och psykisk ohälsa är ett växande problem som drabbar fler och fler, inte minst unga och annars friska personer. Det är en utveckling som oroar mig och väcker stort engagemang. Det är tydligt att vården idag inte är rustad för denna utveckling, det finns inte möjlighet att hinna hjälpa alla de som skulle behöva hjälp. Samtidigt vet vi att när det gäller stress så är förebyggande behandling helt avgörande. Har man redan blivit sjuk är vägen tillbaka ofta lång och svår.”

  ”Många företagsledare jag träffar menar att stress är ett stort problem på de flesta arbetsplatser idag. Dels är sjukfrånvaro och produktionsbortfall en stor kostnad men verksamheten påverkas även av att närvarande medarbetare mår dåligt av stress. Stress är helt enkelt en ny folksjukdom som är kostsam för både människor och samhälle. Något måste göras.”

  År 2011 satte Ulf ihop en spännande konstellation människor som samlades runt den stora utmaning som stress och psykisk ohälsa utgör för Sverige och många andra länder. I gruppen ingick stress- och psykologiforskare från bl.a. Karolinska Institutet samt framstående webbutvecklare och IT-designers. Målsättningen var att utifrån kvalificerad forskning och evidensbaserade metoder utveckla en lättillgänglig webbtjänst som kan hjälpa människor att minska sin stress och uppnå ökat välbefinnande.

  Vid ett av de första mötena lade Ulf Söderberg en smartphone på bordet och sa att programmet ska kunna fungera på denna plattform. Omöjligt, var beskedet då. Nu fyra år senare lanserar Papilly just det: Ett interaktivt digitalt program som vilar på en plattform där världsledande kompetens inom psykologi kombineras med mångårig erfarenhet inom webbutveckling. Tillgängligt i en smartphone.

 • Peter Ekmark

  VD

  Peter Ekmark har tolv års erfarenhet från Kinneviksgruppen med titlar som bl.a försäljningsdirektör för tidningen Metro och nu senast från MTG som regional försäljningsdirektör. Han har även varit med och både startat och byggt upp många försäljningsorganisationer.

 • Anders Tengström

  Forskningschef

  Forskare, Leg Psykolog, docent i psykologi vid Karolinska Institutet. Anders har under de senaste 15 åren lett kliniskt inriktad forskning rörande psykisk ohälsa, missbruk och sociala problem.

 • Digitala-Medier-strategier

  Satu Lokka

  Digitala medier och strategier

  Satu har lång erfarenhet från e-handel, digital kommunikation, strategier och service samt varit med och byggt upp flera framgångsrika nätbutiker i de Nordiskaländerna.

 • Per Svanheim

  Teknik och leveransansvarig

  Per har lång erfarenhet av leda och driva tekniska projekt inom bland annat Bank- och Finansbranschen. Per har ett flertal certifieringar inom olika projektledningsmetoder och är även diplomerad från Berghs School of Communication.

 • Natalia Pšajd

  Natalia Pšajd har tio års erfarenhet av individ, - och organisationsutveckling vilket kompletterats till en tjugoårig erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla affärsområden inom bolag som bl a KVIK & FRANKE KS

 • Martin Nordqvist

  Martin Nordqvist har mer än 15års samlad erfarenhet från sälj- och ledarroller i både globala storbolag samt mindre ägarledda bolag. Han har verkat både nationellt och internationellt i rollen som kund- och partneransvarig för stora nyckelkunder men även för små nischade bolag som han skapat genombrottsaffärer för. Martin är känd för sin energi, genomförandeförmåga och sitt starka engagemang i relationer med kunder och partners där affärsnyttan alltid står i centrum.